Meghalt Eunice Gayson, az első Bond-lány

2018. június 9. 18:57 - szerző: Ágoston Zoltán

Kilencven éves korában meghalt Eunice Gayson brit színésznő, az első Bond-lány, a 007-es ügynökről szóló első film, az 1962-es dr. No egyik főszereplője. Azon kívül, hogy ő volt az első Bond-lány, azt a sikert is magáénak tudhatja, hogy ő az egyedüli, a két filmben is játszott, és egy évvel később, az 1963-as Oroszországból szeretettelben is alakíthatta Sylvia Trench szerepét a James Bondot játszó Sean Connery mellett. 

Fotó: Eon Productions

A Dr. No egyik jelenetében Connery Grayson előtt mondja ki a franchise védjegyévé váló szállóigét. Szerepük szerint éppen baccaratot játszanak, amikor Connery megjegyzi:

  • – Csodálom a bátorságát, Mrs...
  • – Trench. Sylvia Trench. Én a szerencséjét csodálom, Mr...
  • – Bond. James Bond.

A jelenetről a színésznő később azt mesélte, hogy Connery újra és újra hibát vétett a három szó kimondásakor. – Akkor már évek óta ismertem, és soha nem láttam még annyira feszültnek, mint akkor. annyit kellett volna mondania, hogy Bond, James Bond, de egyre csak az lett a vége, hogy Sean Bond megy hogy James Connery. Szóval rendezői utasításra elvittem, hogy megigyunk egy-két italt. Utána azonnal kimondta helyesen. Bond. James Bond.

Annak ellenére, hogy Grayson lehetett az egyedüli Bond--lány, aki két filmben is szerepelt, a saját hangját egyik filmben sem lehet hallani. Egy ismert német szinkronszínész, Nikki van der Zyl szólal meg az ő hangján.  

A Twitter-oldalán megjelent hír szerint csütörtökön hunyt el.