Magyarokkal készült a négy Oscar-díjjal jutalmazott Élősködők zenéje

2020. február 11. 18:20 - szerző: 168 Óra

A jelenleg Kaliforniában élő, billentyűs hangszereken is játszó zeneszerző, Sapszon Bálint, illetve a szintén billentyűs Elek Norbert hangszerelték az Élősködők zenéjét, ráadásul a filmzenét Sapszon vállalatának, a Budapest Scoringnak a művészei játszották fel. Az IMDb-n szintén megtalálható a nevük. 

Oscar-díjak
Fotó: ETIENNE LAURENT

A Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában elhangzott: a zenészcsaládból származó Sapszon Bálintnak három évvel ezelőtt volt az első közös munkája a dél-koreai rendezővel, akinek akkor az Okja című film zenéjét hangszerelte. Az Élősködőkhöz egy évvel ezelőtt (karácsony előtt) esett be a megkeresés, ráadásul csak néhány napjuk volt összehozni a film zenéjét.

Az adásban elhangzott: az Élősködőkhöz zongoraalapokra kellett szimfonikus zenét alkotni, és olyan hangszereket (például csembalót) is használtak, amelyek ma már egyáltalán nem jellemzőek.

A film zenéjében domináns a barokk zene, de sok a hangeffektes rész, feszültségkeltő és indulószerű, könnyedebb zenék is elhangzanak - írja a hirado.hu a műsor alapján.