Ma újra Pozsonyi Piknik, ki ne hagyják a 168 Óra standját!

2018. szeptember 1. 10:21 - szerző: 168 Óra

Tematikus utcákban könyvekkel, színházakkal, kulturális programokkal várja a közönséget szeptember 1-jén egész nap a tizedik Pozsonyi piknik. A Jászai Mari tértől a Szent István parkig csaknem 60 színház, számos könyvesbolt, cukrászda, étterem és civil szervezet standja várja a családokat – külön a kicsiknek szóló programokkal is.

Az idén tizedik alkalommal megvalósuló rendezvény mára az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléjévé vált. Újlipótváros civil kulturális fesztiválja szombaton 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István park között kínál programokat sokféle műfajban – olvasható a szervezők közleményében. Mint írják:

A rendezvényen hagyomány a tematikus utcák sora, bár a színházak utcája az idén inkább színházak parkja lesz, olyan sok társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán.

A Pozsonyi Pikniken hagyomány szerint jelen van a 168 Óra szerkesztősége

Az idén is kortárs festőművészek várják az érdeklődőket a Piknik Galéria, illetve Weiler Péter festő, író szervezésében, munkáikra a helyszínen licitálni lehet, a bevétel jótékony célokat szolgál.

A további tematikus utcák között van a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, ahol írókkal találkozhatnak az érdeklődők, a Gasztro utca és a média sor (ez utóbbi ad helyet a 168 Óra standjának is, amelynek programjairól alább bővebben – a szerk.). A Gyerek-piknik programjairól idén is a Hatszín Teátrum gondoskodik Radnóti Miklós utcai helyszínén.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között vannak a Vígszínház művészei, Kern András és ifj. Vidnyánszky Attila, a Liszt Ferenc Kamrazenekar, a Szent Efrém Férfikar, valamint a Nemzeti Táncszínház. Színpadra lép Jávori Ferenc, Dunai Tamás és Darvas Ferenc is. Saját művét olvassa fel Erdős Virág, Lackfi János, Lukács Sándor és Nyáry Krisztián, aki a Pozsonyi Piknik egyik alapítójáról és névadójáról, Bächer Iván íróról is megemlékezik.

Fellép a Fischer Annie Zeneiskola két együttese, valamint a Dumaszínház, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Színház, a József Attila Színház, az Átrium és a Karinthy Színház produkciója is látható lesz. Puskás Péter és Szlovákiából a Fats Jazz Band koncertjére is várják a közönséget. A rendezvényen megemlékeznek tanítványai - köztük László Boldizsár, Zsédenyi Adrienn, Kádek Heni - a legendás újlipótvárosi énektanárról, Sík Olgáról.

Színpadra lép Szörényi Levente a Vujicsics Együttes kíséretében. A színpadok között az írók dedikálnak, a színházak kisebb felolvasásokat tartanak.

A rendezvényt alapító Láng Téka két helyszínen is szervez saját kulturális programokat, találkozókat. Egy operatársulat eközben ismét a környező utcák erkélyeit foglalja el, és délután operaperformanszokkal várják a közönséget.

A Pozsonyi Piknik Egyesület által szervezett rendezvény részletes programja a Pozsonyi Piknik Facebook-oldalán található meg.

A Pozsonyi Piknikről természetesen a 168 Óra sem hiányozhat: idén az Újpesti rakpart 8-as standján várjuk a tisztelt olvasókat. Tervezett programjaink:

  • 10:30 és 13:00 Közéleti kvíz
  • 11:00 Vendégségben a 168 Óránál – Házigazda: Herskovits Eszter
  • szerkesztő, vendégek: Orlai Tibor producer, az Orlai Produkciós Iroda ügyvezető igazgatója és Ötvös András színész
  • 14:00 Új lehetőségek címmel Lakner Zoltán, a 168 Óra főszerkesztő-helyettese beszélget Ceglédi Zoltánnal és Unger Annával
  • 16:00 #dorcifut – élőben, Ónody-Molnár Dóra beszélget Szász Eszterrel és Gusztos Péterrel
  • 17:00 Lakner Zoltán és Tóth Ákos dedikálja a Volna itt egy ország című könyvét
  • Végig: 168 Óra-relikviák, ajándéktárgyak, archív lapszámok árusítása és kedvezményes előfizetési akció garantált ajándékokkal, de partner-programunkról is mindent megtudhat.

168 Óra a Pozsonyi Pikniken

Töltsük együtt a szombatot, piknikezzen a 168 Órával! Tervezett programjaink: * 10:00-18:00 Partnerprogram Kötetlen beszélgetések, író-olvasó találkozók...