Különlegességekkel kezdődik az idei VOLT

A Kispál és a Borz tavalyi búcsúkoncertjének filmváltozatával, valamint a Budapest Bár és a Magna Cum Laude koncertjével kezdődik kedden a VOLT Fesztivál nulladik napja a soproni Lővér Kempingben. Nyolc év után július 1-jén ismét átadják a legnépszerűbb kulturális újságírókat és médiumokat jutalmazó VOLTfolió médiadíjat.

2011. június 28., 19:44

A VOLT Fesztivál szervezői külföldi sztárok terén impozáns válogatást állítottak össze, a trendi együttesektől kezdve - mint a Ting Tings, Thirty Seconds to Mars vagy a My Chemical Romance - a visszatérő fesztiválkedvencekent át - a Nouvelle Vague vagy Dub Fx - az idősebb generáció számára is ismert előadókig - Moby, a House of Pain vagy a Pendulum - mindenki találhat magának megfelelő szórakozást, a kínálatot pedig a magyar könnyűzenei meghatározó zenekarai teszik teljessé - írta az

InfoRádió hírportálja.

A szokásos felhozatalon túl különlegességnek számít az Európa Kiadó és a nemrégiben újjáalakult Hiperkarma fellépése, valamint az európai roma együttesek koncertjei, amelyek között angol, francia, olasz, osztrák, litván, román és cseh zenekarok játszanak, valamint Emir Kusturica szerb rendező és a filmzenéit játszó No Smoking Orchestra is fellép.

A fesztivál egyik visszatérő eleme, hogy nyolc év után július 1-jén ismét átadják a legnépszerűbb kulturális újságírókat és médiumokat jutalmazó Voltfolió médiadíjat. A gálaestet a Magyar Televízió a hétvégén felvételről sugározza.

A fesztivál idén az Európai Uniós magyar elnökség egyik hivatalos zárórendezvénye, talán ennek is köszönhető a fokozott kormányzati jelenlét, amelynek keretében Európa Sátort és Új Széchenyi-terv sátort is felállítanak, a Páneurópai piknik kapcsán kerekasztal-beszélgetés lesz, a fesztivált pedig hivatalosan Schmitt Pál köztársasági elnök nyitja meg.

Az idei évtől Sziget Szervezőiroda által rendezett fesztiválokon, így Sopronban is csak ingyenesen biztosított fesztiválkártyával lehet fizetni, amelynek egyenlege a rendezvény több pontján feltölthető és visszaváltható. A GYSEV a fesztiválra különvonatokat indít, a MÁV-val együtt pedig 33 százalékos utazási kedvezményt biztosítanak a látogatók számára.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.