A Don Juanban kapott újabb szerepet Kulka János, aki Bodrogi Gyula szerint remek formában van

Megtöri a csendet.

2019. június 25., 09:39

Szerző:

Gőzerővel készül a Szegedi Szabadtéri Színház legújabb bemutatójára Kulka János. A 2016 áprilisában stroke-ot kapott színész Moliére Don Juanjában kapott szerepet: a parancsnok szobrát alakítja a július 19-i premieren, és már részt vett az olvasópróbán – írta a Ripost.

Fotó: Merész Márton

2016-os stroke-ja után sokáig kérdéses volt Kulka János visszatérése. Különösen azért, mert utána afáziában, vagyis beszédzavarban szenvedett. A stroke óta eddig csak néma szerepeket kapott, legutóbb Csehov Cseresznyéskertjében láthatta őt a közönség az inas szerepében. Ezúttal viszont lesz néhány mondata a darabban. A Don Juan apját alakító Bodrogi Gyula a lapnak elmondta, hogy Kulka János remek formában van.

 

16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.