Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kovács Ákos és Nagy Feró zenei díjat kapott a közmédiától, az év dala pedig egy olyat választottak, amely nem tudott bejutni az Eurovízió döntőjébe

2019. augusztus 21. 12:57 - szerző: 168 Óra

A zamárdi Strand fesztiválon átadták a közmédia rangos zenei díjait. Az év előadója a a Szerencsejáték Zrt. kulturális nagykövete, a Schmitt Pál által Kossuth-díjjal kitüntetett Kovács Ákos lett, dacára a körülménynek, hogy két éve nem adott ki nagylemezt.

Az életműdíjat Nagy Feró kapta, az utóbbi időben leginkább azzal tűnt ki, hogy hangosan és sokszor éltette a miniszterelnököt, valamint kilátásba helyezte, hogy felképeli azt, aki szidni meri az állami egészségügyet.  

Az év dala pedig egy olyan szám, amivel hosszú évek után Magyarország be sem tudott kerülni az Eurovízió döntőjébe. Pápai Joci Az én apám című nótája így is minden idén megjelent magyar dalnál fontosabbnak ítéltetett a közmédia és a csaknem száztagú szakmai grémium által.

Rétvári Bence Nagy Feróval és Bogányi Gergellyel közösen Nagy Feró konzultál
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az örökös év zenekara a Halott Pénz lett, annak ellenére hogy 2016 óta nem jelentkezett új anyaggal.

A díjakat a Strand Fesztiválon osztották ki, a presztízsét mutatja, hogy sem Ákos, sem Nagy Feró nem ment el személyesen átvenni a kitüntetést – írja a hvg.hu.