Száz együttes kap a raktárkoncertek kormányzati támogatásából

2020. augusztus 11. 15:50 - szerző: 168 Óra - forrás: HVG.hu

Lobenwein Norbert – aki több hazai fesztivál főszervezője – részleteket közölt arról, hogyan választják ki azokat a fesztiválzenekarokat, amelyek részesülhetnek a raktárkoncertek 5,3 milliárd forintos állami támogatásából – vette észre a hvg.hu.

Lobenwein Facebook-oldalán azt írta, hogy egy héttel ezelőtt kapott felkérést a kormánytól, hogy a raktárkoncert-sorozathoz szervezzen 40-50 olyan zenekart, előadót, amelyek és akik jellemzően részt vesznek a hazai zenei fesztiválokon. Őt a fesztiválok kategóriájában bízták meg.

A fesztivál kategóriában eredetileg 40-50 produkciót lehetett volna meghívni, Lobenweinék kérésére ezt 100-ra emelték, emellett felvették a kapcsolatot 13 hazai fesztivál szervezőjével. Őket arra kérték, hogy közösen állítsák össze a listát, 100 százalékos transzparenciával.

„Minden fesztivál elküldte azt a line-upot, amellyel 2020-ra készült. Összegeztük, hogy mely zenekarok, hány fesztiválon vettek volna részt idén. A lista tetejére került az, akit tíz fesztivál hívott volna meg (egy volt ilyen), az aljára pedig az, akiket csak egy fesztivál. A 100-as listába mindenki belefért, akit 2-nél több fesztiválon láthattunk volna idén”

– magyarázta.

A 13 fesztivál: a Bánkitó, a Fishing on Orfű, a SZIN, a FEZEN, a TÁBOR, az EFOTT, a VOLT, a Strand, a Művészetek Völgye, a Campus, az East Fest Mezőtúr, a Rockmaraton és a Kolorádó.

A végeredmény alapján Lobenweinék elkezdtek egyeztetni a száz produkcióval, de a lista még nem nyilvános. Lobenwein Norbert egyetlen nevet közölt, az Esti Kornélét. Ez az a zenekar, amelyet 13 fesztiválból 10 meghívott volna idén.