Will Smith koncertet ad ma este a Szent István-bazilika előtt

2019. szeptember 25., 12:42

Szerző:

Koncertet ad Will Smith hollywoodi filmsztár szerda este Budapesten, a Szent István-bazilika előtt – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

A közlemény felidézi, hogy a részben a magyar fővárosban forgatott Gemini Man című film főszereplője, Will Smith, valamint a film rendezője, Ang Lee és producerei, Jerry Bruckheimer és David Ellison szeptember végén visszatérnek Budapestre a film megjelenése alkalmából.

Will Smith koncertje 21 órakor kezdődik a Szent István-bazilika előtt.

A színész tavaly nyáron Budapesten forgatott pár hónapot. Itt tartózkodása alatt felmászott a Lánchídra táncolni, aztán felfedezte az Operát, majd elment megnézni a Frida Kahlo kiállítást a Magyar Nemzeti Nemzeti Galériában.

Will Smith nemcsak színészként, hanem zenei előadóként is hírnevet szerzett, a DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince formáció tagjaként 1988-ban Grammy-díjat kapott rap kategóriában. Az 1990-es évek második felében Smith egymás után jelentette meg dalait, például az azonos című film betétdalát, a Men in Blacket.

Jelenleg Scarlett Johansson amerikai színésznő is a magyar fővárosban forgat, be is ugrott Tarlós István főpolgármesterhez és Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területekért felelős főpolgármester-helyetteshez egy találkozóra.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.