Kerekes székes maffiózók

A héten mutatják be a mozikban Till Attila Tiszta szívvel című, új, harmadik nagyjátékfilmjét. Különleges akcióvígjáték: a történet középpontjában egy kerekes székes banda áll, amelyben két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy kerekes székes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. A film újszerű képet ad az alvilágról. A fő hangsúly mégis a szereplők bemutatásán van: őket hétköznapi helyzetekben, kutyasétáltatás vagy vásárlás közben ismerjük meg.

2016. április 27., 16:12

Eredeti helyszíneken forgatták a jeleneteket is, például a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában vagy a Mexikói úti Mozgásjavító Iskolában.

– Akciókkal teli, szívhez szóló, mégis szórakoztató filmet akartam készíteni – mondja a 168 Órának Till Attila. – Érzékeny témákat érintő, nagyon is emberi történet ez, egyedi humorral.
A szereposztás is különleges: Thuróczy Szabolcs színész mellett a mozgássérült karaktereket a valóságban is kerekes székben élő „civilek” játsszák. Till Attila évekig készítette fel őket a színészi munkára.

A televíziós riporter és filmrendező több alapítvány munkáját is segíti, így találkozott a mozgássérült szereplőkkel.

– Ezek a személyes találkozások inspiráltak, hogy bemutassam a történetet a kerekes székes fiúról a saját identitásával, küzdelméről a környezetével, és a fantáziavilágáról. A filmben a mozgássérültlét hétköznapjai keverednek erőszakos, látványos kalandokkal. Érdekes lett a végeredmény – teszi hozzá Till Attila.

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.