Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Az operettszínházi botrányt vizsgálja az EMMI

2020. június 11. 19:45 - szerző: 168 Óra

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium minisztere utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az intézményben kitört botrány tisztázásával kapcsolatban - írja az Index az Emmi válaszára hivatkozva.

A múlt hét csütörtökön írta meg a hírportál, hogy megalázásra, zaklatásra panaszkodtak az Operettszínház volt munkatársai. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a társulat által elutasított Kiss-B. Atilla operaénekest nevezte ki igazgatónak még 2018-ban. Kiss-B. ügyvezető igazgatóként a volt miniszteri biztost, a korábban cirkuszi területen, majd a Millenárisnál dolgozó Kriza Zsigmondot alkalmazta. A lapnak a színház volt munkatársai arról beszéltek, hogy a kettős vezetés szerintük katasztrofális eredménnyel járt, szakmailag is.

Fotó: Wikipédia

Egy év alatt csak az adminisztrációs területről harmincnégy munkatárs mondott fel, pedig összesen nagyjából negyvenen dolgoznak ott – írta az egyik nyilatkozóra hivatkozva a portál.

A megszólalók az ügyvezető kommunikációs stílusát arrogáns és véleményesnek nevezték, valamint erősen szexistának.

Kiss-B. februárban egy olyan közleményben jelentette be Kriza távozását, hogy a színház „teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira tekintettel, közös megegyezéssel távozik”.

Szerdán azonban már arról beszélt a főigazgató a Hír Tv-nek, hogy "azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól".