Kásler Miklós aláírta, hogy filmstúdiót alapítunk Montenegróban

2019. február 21., 15:14

Szerző:

Aleksandar Bogdanović, a montenegrói kulturális miniszter, és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere írta alá azt a megegyezést, mely szerint

a magyar és a montenegrói állam például filmstúdiót hoz létre Montenegróban.

A felek azt remélik, hogy a filmgyártás és a filmes intézmények működtetése terén szerzett magyar tapasztalatok hatékonyabbá teszik majd a közös munkát a montenegrói filmstúdió létesítése során is – írja a Total Montenegro News nyomán a hvg.hu.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.