Kilenc és fél milliárdba került és egy évet csúszott a kaposvári színház felújítása, de nem sikerült megoldani egy feliratot

2019. november 12., 14:53

Szerző:

Mint ismert, november 11-én adták át a 2016. novemberében a felújítás miatt bezárt kaposvári Csiky Gergely Színházat, az esemény akkora ünnep volt, hogy még maga Orbán Viktor miniszterelnök és felesége is megjelent. 

A színház felújítását több mint 9,5 milliárd forintból bonyolították le, és eredetileg már tavaly október 23-án meg akarták tartani a díszelőadást, ám az a beruházás csúszása miatt végül idén október 23-ra lett átrakva.

Átadták a felújított Csiky Gergely Színházat A felújított Csiky Gergely Színház épülete Kaposváron
Fotó: Varga György

Minden jó, ha legalább a vége jó, kivéve, hogy becsúszott egy csúnya helyesírási hiba: színház egyik leghíresebb előadása, az Ács János rendezte Marat/Sade előtt tisztelgő emlékkövön az elvárható kettő helyett egy s-sel írták a szerző, Peter Weiss nevét – írja a Pécsi Stop.

Íme:

Fotó: Facebook/Magyar Színházi Társaság

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.