Kaparós sorsjeggyel próbál talpon maradni a népszerű budapesti színház

2019. január 3., 16:49

Szerző:

„Hogyan szerezhetnek nézőink állami támogatást az Átriumnak? Adományozzon mindenki sorsjegyet színházunknak, mi szívesen kaparunk érte!" – olvasható az Átrium Film-Színház Facebook-oldalán. A Margit körúti teátrumban kitettek egy dobozt, abba dobhatják az együttérző látogatók a megvásárolt sorsjegyeket.

A színház dolgozói lekaparják a sorsjegyeket, a nyertes szelvényeket beváltják, az állami szerencsejáték-alapból származó nyereményt pedig befizetik az intézmény számlájára. 

„Így végül is állami támogatáshoz jutunk nézőink által" – írták.

Az Átrium – számos más kulturális intézménnyel együtt – azért került nehéz helyzetbe, mert megszűnik az előadó-művészeti tao intézménye. Ehelyett az állam a költségvetésből nyújt majd támogatást az előadó-művészeti szervezeteknek. A 37,4 milliárd forintos keretből pályázat útján juthatnak majd pénzhez az érintettek – írja a hvg.hu.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.