Káel Csaba a Becsületrend lovagja lett

2018. május 11. 13:17 - szerző: MTI

A Müpa vezérigazgatója Éric Fournier budapesti francia nagykövettől vette át az elismerést. 

Éric Fournier szerint Káel Csaba a Müpa vezérigazgatójaként és a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező operatív testület elnökeként rengeteget tett a kulturális diplomáciai kapcsolatokért.

Káel olyan francia művészek magyarországi bemutatkozását tette lehetővé, mint Jean-Yves Thibaudet, Jean-Efflam Bavouzet, az Orchestre des Champs-Elysées, az Orchestre National d’Ile-de-France, Louis Langrée, Natalie Dessay vés a Müpába a 2018/19-es évadban visszatérő Philippe Jaroussky.

Káel Csaba
Fotó: Youtube

Magyarországon a francia kultúra megismertetésében és népszerűsítésében fontos mérföldkő volt Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös kezdeményezésére életre hívott és 2016-ban Franciaországot a fókuszba állító Európai Hidak fesztivál is, olyan kiváló művészekkel a programban, mint Michel Legrand és Jean-Luc Ponty – írja az MTI.

Káel Csaba érdemei emellett is számosak, tagja például annak az illusztris társaságnak, amelyben mások mellett Orbán Ráhel is a pozitív országmárka kialakításán munkálkodik, a maga részéről hazaszeretetből, tehát ingyen.