Még mindig nincs kész az új Jurassic Park, egy évvel később mutatják be

2020. október 7. 13:18 - szerző: 168 Óra/MTI - forrás: MTI

Egy évvel elhalasztja a Jurassic Park: Világuralom című film bemutatóját a Universal Pictures, 2022. június 10-én kerül az amerikai mozikba – írja az MTI. 

A halasztást Colin Trevorrow, a sci-fi rendezője jelentette be a Twitteren, ezzel együtt bemutatta a film első poszterét is, mely az 1993-as kasszasiker első részét idézi meg.

"Az elmúlt három hónapban különleges csapattal dolgoztam együtt egy olyan filmen, melyet alig várunk, hogy megoszthassunk a világgal. Még akkor is, ha még egy kicsit tovább kell várni, megéri. Addig is maradjatok egészségesek és vigyázzatok egymásra"  – írta a rendező.

A Jurassic Park: Világuralom forgatását márciusban leállították a koronavírus-járvány miatt, később ez volt az első nagy film, melynek folytatták a munkálatait. A stúdió mindent megtett azért, hogy vírusmentes maradhasson a forgatás: folyamatos teszteléseket és testhőmérséklet-méréseket végeztek, a stábot izolálták egy hotelben a munka idejére.

Az intézkedések költsége eléri az ötmillió dollárt (másfél milliárd forint) is az egyik bennfentes szerint. A film még nem készült el teljesen, de egyes források szerint nagyjából három héten belül befejeződnek a munkák – írja a Variety.com. A Jurassic Park: Világuralom a 27 éves franchise hatodik filmje, a főszerepekben ismét Chris Pratt és Bryce Dallas Howard lesz látható. Csatlakozott hozzájuk Laura Dern, Sam Neill és Jeff Goldblum is.