Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Jordán Tamást már a római karneválon se látná szívesen a szombathelyi Fidesz

2018. augusztus 23. 16:14 - szerző: 168 Óra

Régóta hagyomány, hogy a Savaria Történelmi Karnevál jelmezes felvonulásainak élén Jordán Tamás áll a bigában (római kétfogatú kocsiban) mint Claudius császár. Úgy tűnik, ennek a hagyománynak vége szakad az idén – írja a Nyugat.hu.

A szocialisták a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjei közé szerették volna felvenni, hogy a közgyűlés adjon 200 ezer forintot a második biga felújítására. Mert úgy tudják,

idén a bigán élsportolók lesznek majd,

de ha lenne egy második biga, akkor ez a kérdés megoldódna.

Puskás Tivadar polgármester szerint a szocialisták ezzel a kérdéssel politikát visznek a karneválba, aminek párton felülinek kell lennie. Különben is: ő már megállapodott a szervezőkkel.

A közgyűlés végül nem vette napirendre a biga-ügyet, így valószínűleg Jordán Tamás nem lesz már Claudius császár a holnapi és a szombati felvonuláson.

„Hivatalosan máig nem mondta senki, én is sajtóból értesültem. Még májusban kértek fel, és nagyon nem értem, miért az előtte való nap és ilyen formában kell ezt megtudnom” – mondta a lapnak Jordán Tamás.

Jordán Tamás színigazgatói szerződését tavaly csak csak hosszas és megalázó procedúra után, a városlakók nyomására volt hajlandó meghosszabítani a fideszes vezetésű Szombathely.