“Nem szakad meg a kapcsolatunk” - Harminc év után visszavonul a színházigazgatástól Jordán Tamás

A színész-rendezővel, aki az utóbbi években a szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezette, a Blikk készített interjút.

2020. november 17., 06:05

Szerző:

Jordán elmondta, hogy nem éli meg megrázkódtatásnak azt, hogy tizenhárom év után abbahagyja a színház vezetését. Bízik az utódjában, Szabó Tiborban, aki Jordánhoz hasonlóan már a kezdetektől a színház tagja volt, és januártól átveszi annak igazgatását. Pályájára pedig nyugodt szívvel tekint vissza.

“Lehet, hogy ebből a szempontból unikális vagyok. Az Egyetemi Színpadtól 1970-ben köszöntem el, a 25. Színháztól 80-ban, Kaposvártól 91-ben, a Merlintől 2002-ben, a Nemzetitől 2008-ban, és közeleg az utolsó búcsú, Szombathely. Beépült az életembe, hogy időről időre meg kellett válnom attól, amit szerelmesen szerettem. Ha ez néha fáj is, nem jelent megrázkódtatást. Valahogy belejöttem” - nyilatkozta.

Azt is elmondta, hogy továbbra is folyamatosan látogatni fogja a Szombathelyhez közeli Velemben élő Tőröcsik Marit, aki szintén nemrég adott hírt visszavonulásáról. A színház előadásait pedig ezután is megnézi, csak nem a bérelt lakásában, hanem egy panzióban fog nyugovóra térni a városban.

“Nem szakad meg a kapcsolatunk” - mondta.

Kép: MTI/Marjai János

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.