Jön a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál exkluzív születésnapi koncertje

2019. augusztus 13. 16:11

Rendhagyó koncerttel ünnepli 30. születésnapját 2019. augusztus 30-án a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, mely a Budafoki Dohnányi Zenekarral (BDZ-vel) közös szervezésében valósul meg. A Fesztivál történetében először pénteki napon kezdődik a program, e nagyszabású, csak egy alkalommal bemutatásra kerülő nyitókoncerttel a Bor udvar színpadon (Budapest XXII. kerület, Leányka u. 1.).

A közel két órás műsor keretében az elmúlt 30 év hazai slágereiből hangzik el válogatás, összesen 22 dal. A zenei kínálat összeállításánál fontos szempont volt, hogy a három évtized gazdag kínálatából néhány ismert rádióssláger mellett főleg a fesztiválok, élő zenés klubok, egyetemi bulik kedvencei kapjanak helyet, csupa olyan szerzemény, ami minden bizonnyal sokunkban ébreszt kellemes emlékeket és hangulatot.

Kozma Orsi

Különleges zenei átértelmezésben hangzanak el a dalok, melyet a Swing á la Django és a BDZ Big Band, Lombos Pál zenei vezetésével hangszerel az alap swing zenekarra, 10 tagú fúvós és 10 tagú vonós szekcióval, és olyan hangszerek is szerepet kapnak, mint a klarinét, vagy a cimbalom.

A dalokat különböző könnyűzenei műfajok ismert énekesei szólaltatják meg:

Herrer Sári - színésznő, énekesnő, többek között a Mary Popkids énekesnője, akivel a mozivásznon, és televíziós sorozatokban is sokan találkozhattak.

Kozma Orsi - a Cotton Club Singers és az egykori Jazz + Az énekesnője, aki szóló előadóként is számos sikert ért el.

Horányi Juli - az X-Faktor zenei tehetségkutató műsorban tűnt fel, és mind a popzene, mind a jazz területén találkozhattunk vele, jelenleg a Swing á la Django állandó vendégművésze.

Magyar Bori - korábban a Besh o Drom énekesnője, de nagyon büszke rá, hogy Bobby McFerrinnel is közösen turnézott.

Magyar Bálint - színész, énekes, találkozhattunk vele filmekben, sorozatokban, és a népszerű Group’N’Swing zenekar énekese volt egészen a közelmúltig.

Trócsányi Gergő - a 2000-es évek elejének kultikus zenekara, a némi szünet után ismét aktív Hollywoodoo frontembere, aki a legendás Taxidermia c. film főszereplője is volt.

Animal Cannibals - A koncert záróakkorja az idén 30 éves Animal Cannibals közreműködése, akik egy saját szerzeményük, a Minden változik című sláger átdolgozását adják elő (amely az elmúlt 30 év történéseinek sajátos áttekintése).