Kis késéssel, de végre a KDNP is kiakadt a Jézust melegként ábrázoló filmen

2020. január 8., 14:25

Szerző:

Pár hetes fáziskéséssel ugyan, de a KDNP is bekapcsolódott a felháborodásba egy brazil film miatt, ami melegnek ábrázolja Jézust. A Netflixen elérhető Krisztus első megkísértése című 46 perces brazil produkciót a Porta dos Fundos csoport jegyzi, és egyértelműen egy paródiáról van szó. A hívók szerint azonban az alkotás megsértette a keresztényeket.

A film ellen Magyarországon is petíció indult az ultakonzervatív Citizengo oldalon, és most a KDNP is közleményben szólította fel a streamingszolgáltatót, hogy törölje a műsorkínálatából a Jézust homoszexuálisként ábrázoló filmet.

„2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára” – idéz a hvg.hu a közleményből, amely azóta már elérhetetlen a párt oldalán. A portálszerint a közleményben hozzáteszik, hogy a kereszténységől - csakúgy, ahogy bármely más vallásból - nem űzhető guny, mert ez sérti más emberek vallásszabadságát és emberi méltóságát.

„A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás”

- olvasható Rétvári Bence KDNP alelnök közleményében.

„Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!” - áll a petícióban, amelyet már másfél millióan írtak alá annak érdekében, hogy a Netflix eltávolítsa a filmet.

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.