Itt a hivatalos válasz, emiatt mondták le Gálvölgyi János előadását Kaposváron

2018. október 24., 11:18

Szerző:

Kedden Gálvölgyi János felesége írta ki a Facebookra, hogy férje október 24-re kitűzött, A Gálvölgyi című önálló estjét – a Játékszín produkcióját – váratlanul és indoklás nélkül lemondta a kaposvári művelődési ház.

Az ügy mögött többen – az Alföldi-ügy miatt némi joggal – politikai okot sejtettek, de ez esetben nem erről van szó.

A kaposvári Szivárvány Kultúrpalota a 24.hu érdeklődésére megírta, hogy a budapesti Játékszínnel két éve korrekt és gyümölcsöző kapcsolatuk van, melynek során öt alkalommal lépett fel Gálvölgyi János teltházas előadásokkal. A mostani előadást a Játékszínnel közös megegyezés alapján, 10 nappal ezelőtt azért mondták le, mert

csekély volt iránta az érdeklődés: alig tíz jegy kelt el rá.

A Játékszín megerősítette a kaposváriak nyilatkozatában foglaltakat.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.