Isten veled, Magyarország! – Kivándorló családokról készített dokumentumfilm-sorozatot az RTL Klub

2019. január 30., 11:51

Szerző:

Kedden mutatta be a csatorna tavaszi műsorstruktúráját, több újdonság is lesz, köztük az a dokumentumsorozat, melyben olyan magyar családokkal ismerkedhetünk meg, akik úgy döntöttek, külföldön folytatják életüket. Az Isten veled, Magyarország! február 18-tól, hétfő esténként lesz látható, egy-egy adásban három-négy család történetét mutatják be – írja a 444.

A KSH adatai szerint Magyarországon már két olyan megye is van, ahol kevesebben dolgoznak, mint ahány magyar Ausztriában vállal munkát: 2018 harmadik negyedévében Tolna megyének 93,2 ezer Nógrád megyének 84,9 ezer munkavállalója volt. 

A németországi magyarok száma tíz év alatt a három és félszeresére nőtt.

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.