Igazából karácsony! – Szimfonikus koncertshow az Arénában

2018. december 5., 14:24

Szerző:

A Budafoki Dohnányi Zenekar hagyományteremtő jelleggel az idén december 28-án is „igazából megünnepli a karácsonyt”! A Papp László Sportaréna egy valódi szimfonikus koncertshow-nak ad otthont ezen az estén, amely izgalmasan ötvözi a zenét a tánccal és a képpel, ünnepi kikapcsolódást nyújtva gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

A két félidős műsor során felcsendülnek majd a legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok a klasszikus zene és a pop világából. A koncertshow-t látványos légtornász- és tánc-betétek, valamint vetítés teszik még fergetegesebbé.

A közreműködők között hallhatunk operaénekest, jazz-klasszikus szóló hegedűst, jazz triót, popénekest, gyermekkórust, légtornászt, táncművészeket, swing-együttest, de az est főszereplője természetesen a BDZ lesz.

Jegyek itt vásárolhatók.

Műsoron többek között:

  • Britten: A Ceremony of Carols,
  • Vivaldi: Négy évszak – Tél, Bach: 147. kantáta – jazz feldolgozásban,
  • Csajkovszkij: Diótörő-részletek, Händel: Messiás-részletek (nem csak klasszikus megközelítésben),
  • filmzenék a Reszkessetek betörőkből és a Polar Expresszből,
  • nemzetközi karácsonyi egyveleg szimfonikusokra,
  • az Igazából szerelem című film két kultikus dala.

Közreműködnek:

Szemere Zita – ének
Roby Lakatos
Sárik Péter Trió
Swing à la Django
Fellegi Anna – ének
Tóth Olivér – ének
Coincidance (Koreográfus: Gyulai Júlia)
Adol Tánccsoport (Koreográfus: Adorjánné Olajos Andrea)
Magyar Légtornász Szövetség 
Jubilate Leánykar (karigazgató: Sapszon Ferenc)
Laudate Gyermekkar (Karigazgató: Sapszon Borbála)
Budapesti Akadémiai Kórustársaság (Tőri Csaba)
Vezényel: Hollerung Gábor

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.