Horváth Lóczi Judit 10 éve a Faur Zsófi Galéria új kiállításán

2018. március 8. 14:58

Horváth Lóczi Judit sokoldalú pályafutásának a tízéves jubileumát ünnepli és a művész legújabb munkáit mutatja be a Faur Zsófi Galéria új kiállítása. Fókuszában tematikailag összekapcsolódó festmény- és objekt-sorozatok, valamint az alkotások hátterében megbújó vázlatok lesznek.

Az alkotások egy-egy problémakör köré szerveződnek, és a művész egyéni látásmódján keresztül öltenek testet, van olyan alkotás, amelyet a futás okozta térbeli mozgás, akad, amit az anyasággal járó életmódváltozás ihletett. A geometrikus és organikus formák, a semleges és neonszínek, a merev és légies alakzatok, valamint az áttört és tömör vásznak elsőre látszólag ellentétes hatásokat keltenek, azonban Horváth Lóczi munkáiban mégis mesteri kiegészítői egymásnak.

A kiállításon a hagyományos, falakat kitöltő struktúra mellett egyedi, külön erre az alkalomra tervezett installációval is készülnek, amely oldottabb és körüljárható formában tárja a látogatók elé ennek a különleges anyagnak a hangulatát. A Faur Zsófi Galéria semleges, white cube terei jó terepet biztosítanak Horváth Lóczi kirobbanó erejű műveinek. A rendezők célja, hogy ne csak a művészetkedvelő közönség figyelmét keltsék fel, hanem az épp véletlenül az utcán arra sétálók érdeklődését is, amit a kirakat felé orientált installációval (is) szeretnének elérni.

Az alkotásokat Mártonffy Melinda rendezte egységbe.

 A megnyitó március 22-én, csütörtökön este 7 órakor lesz.