Helyreigazítás

2013. augusztus 13., 07:07

Oldalunkon 2012. november 19-én megjelent „Játék a Játékszínnel 2. Mit titkol a vagyonkezelő?” című cikkben

– Valótlanul állítottuk, hogy Németh Kristóf és társai mindent megkaptak a 3,1 milliós vételárért, ami egy működőképes színházhoz kell.

– Valótlanul állítottuk, hogy Németh Kristóf és társai megvették a vagyonkezelőtől a Játékszín helyiségeinek bérleti jogát 20 évre. Ezzel szemben a valóság az, hogy a bérleti szerződés határozatlan időre szól.

– Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Kamarához tartozó egynéhány négyzetméteres kis jegyiroda bérleti jogát a Károly körúton 6000000 forintért értékesítette a Kamaraszínház. Ezzel szemben a valóság az, hogy a több mint 300 négyzetméteres jegyiroda bérleti joga nem került értékesítésre.

– Azt a valós tényt, miszerint a Játékszín Nonprofit Kft. üzletrészeit Németh Kristóf és társai 3,1 millió forintért megvásárolták, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Németh Kristóf a Játékszín Nonprofit Kft. üzletrészeit fillérekért, a tényleges értéküknél jóval alacsonyabb vételáron szerezte meg.

06:00

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.