Handó Tünde csiklandozó kánkánt jár, Orbán, Áder, Kövér lenyűgözve bámulja

2019. május 20., 17:45

Szerző:

A csodálatos Henri de Toulouse-Lautrec hevét, s nevét idézi drMáriás legújabban publikált képe, amely a „Handó Tünde kánkánt járva próbál javítani a népszerűségén Lautrec mulatójában" címet viseli. 

Az országos Bírói Hivatal elnöke „az elképesztően radikális retró-szocreál-bölcsész divatstílus megalapítója és egyszemélyes királynője: csodálatos elázottságot sugalló alga-frizurák, mongol mély-búvárok látványát idéző varázslatos szemüvegek, a legkortársabb ecseri piaci trendeket is túlszárnyaló házias hangulatú otthonka-ruhakompozíciók és a metál-zenészek legvadabb csizmáit is vadságukban és erotikai kisugárzásukban túlszárnyaló cipőcskék." – helyezte sajátos perspektívába hősét a mester.

Íme az alkotás:

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.