Mutatjuk fotón, hol lakott pontosan Londonban William Shakespeare

2019. április 13., 12:29

Szerző:

A mai napig nem lehetett tudni, pontosan hol lakott William Shakespeare Londonban, egy színháztörténész most azt állítja, több mint tíz évnyi kutatás után végre kiderítette a drámaíró pontos lakhelyét, írja a BBC nyomán a 24.hu.

Geoffrey Marsh, a Victoria and Albert Museum színházi részlegének igazgatója abból a tényből indult ki, hogy Shakespeare valahol a Liverpool Street Pályaudvar közelében lakott 1597-1598-ig.

Marsh kutatása közben arra jutott, hogy

Shakespeare a Great St Helen’s utca 35.-ben lakhatott,

amely helyén most egy irodaház található. A terület a XVI. században gazdagok által lakott rész volt.

 

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.