Coppola megváltoztatta a Keresztapa III elejét és végét

Az újravágott filmet december 5-től lehet látni szűk moziforgalmazásban.

2020. november 18., 12:27

Szerző:

Francis Ford Coppola újravágta A keresztapa III. című filmjét a produkció bemutatásának 30. évfordulójára, írja az MTI. A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és Blu-ray, valamint digitális kiadásban is megjelenik. 

    Coppola indoklása szerint A keresztapa III. "új életre kel" az új kiadásban. A Mario Puzo regénye nyomán készült trilógia rendezője a Blu-ray kiadványhoz mellékelte megjegyzéseit és a produkció rövid bemutatását is - írta a The Hollywood Reporter.

    A keresztapa-saga (1972-1990) utolsó részében a maffiacsalád főnöke, Michael Corleone (Al Pacino) megpróbálja átvezetni a bűnözőcsaládot a törvényes üzleti világba. A film szereposztásában Al Pacino mellett Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna és Talia Shire is látható, Mary Corleone szerepét pedig a rendező lánya, Sofia Coppola alakítja. A keresztapa III. 1991-ben hét Oscar-jelölést kapott, a legjobb film díjára is jelölte az amerikai filmakadémia.

    A rendező megváltoztatta a film kezdetét és végét, és számos jelenetet rendezett át, hogy - mint mondta - azt a filmet nyújtsa, amelyet a közben elhunyt Puzóval eredetileg elképzeltek. A Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című új kiadás december 4-én kerül szűkkörű moziforgalmazásba, a Blue-ray és digitális kiadás pedig december 8-tól kapható.

    "Zenei értelemben a kóda olyan mint egy epilógus. Összegzés ez, aminek a filmet szántuk" - magyarázta Coppola.

16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.