Folytatódik a mágikus állatok története

2019. június 13., 09:00

Szerző:

Fotó: unimak

Margit Auer lebilincselően izgalmas regénysorozata a Mágikus állatok iskolájában játszódik, ahol mindig történik valami szuperizgalmas. A bohókás Miss Cornfield osztályába járó gyerekek egymás után egy-egy különleges állatot kapnak a piros mikrobuszával a világot mágikus állatok után járó Mr. Morrisontól. Az állatok azért mágikusak, mert beszélni tudnak, és segítségükkel a gyerekek a legnehezebb helyzeteket is könnyedén megoldják. Nem csoda, hogy a gyerekek és mágikus állataik elválaszthatatlan társakká válnak.

De mi lesz, amikor beköszönt a nyár, kicsöngetnek az utolsó óráról, és bezárulnak a Winterstein suli kapui? Természetesen folytatódnak a kalandok! A gyerekek a mágikus állataikkal nyaralni mennek, és a vakáció is bővelkedik izgalmakban.

Ida és mágikus rókája, Rabbat a szülőkkel a tengerparton nyaralnak. A vakáció nem indul túl mozgalmasan. Először egy strandon heverésznek, aztán a szállásukon lazítanak, és kicsit unatkoznak, amíg fel nem figyelnek rá, hogy a hotelben egyre több rejtélyes dolog történik…

Silas és Rick, a mágikus krokodil nomád táborba mennek. Silas, a családi hagyományt követve, mindenáron szeretné megnyerni a vándorkupát, de csapatban versenyezni nem könnyű. Ráadásul elvonja a figyelmét egy lány, aki elég idegesítően viselkedik. És vajon hová vezetnek az éjszakánként elpotyogtatott cukorkák?

Henry mágikus leopárdjával, Leanderrel egy valódi kísértetkastélyba látogat a nagyszüleihez Ausztriába. Ám minden másképp alakul, mint ahogy tervezik: két unokatesó rontja a levegőt, a nagymama is tartogat egy kis meglepetést, és az áhított hawaii pirítós körül is bonyodalmak alakulnak ki. Közben járnak-kelnek a szellemek. Vajon ki rejtőzik mögöttük?

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája sorozat – Végre vakáció! – Henry és Leander, Tessloff Kiadó, 2019

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.