Felszámolják Matyi Dezső online cégét is

2018. január 8. 12:08 - szerző: 168 Óra

Felszámolják az alexandra.hu Kft.-t, a Matyi Dezső könyvmágnás által alapított cégcsoport online könyvkereskedő cégét – írja a 24.hu.

Matyi Dezső
Fotó: 168 Óra archív

A felszámolást tavaly áprilisban kérték, a bíróság novemberben mondta ki a fizetésképtelenséget.

Az online könyváruházat ugyanaz a Rainbow Publishing LLC. alapította, mint a lassan két éve felszámolás alá került Pécsi Direkt Kft.-t. A webáruház nem tűnt el a piacról, mivel Matyi Dezső cégét a szegedi székhelyű Bookangel Kft. átvette és üzemelteti, ami a karácsonyi időszakban is aktív volt. Az Alexandra bolthálózat összeomlásakor a bolt működtetését Katona Ildikó cégei vették át. A boltokat azóta Alexandra Könyvszalonnak hívják, a könyvkiadó továbbra is Alexandra Könyvkiadó néven működik.

A portál megkereste Katona Ildikót azzal kapcsolatban, hogy milyen sikerrel üzemelnek a könyvesboltok és a webáruház, de nem reagált a kérdésekre.

Most az Alexandra-birodalom két másik cége, az Alexandra Editio Zeneműkiadó Kft. és az Alexandra Antikvár Könyvkereskedelmi Kft. ellen is felszámolási eljárás indult, amiben valószínűleg szerepet játszottak szerzői jogi követelések is.