Feje tetejére állt a Kowalsky meg a Vega turnébusza az M3-ason

2019. június 9., 15:24

Szerző:

Vasárnap délután a Kowalsky meg a Vega a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a zenekar egyik turnébusza volt az a jármű, amelyik felborult az M3-as autópályán Mezőkeresztes mellett, Nyíregyháza felé a 145-ös kilométerszelvénynél. A balesetről beszámolt a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is, egy egy sávon, irányítás mellett halad a forgalom Nyíregyháza felé, a Kowalsky meg a Vega pedig azt írta, hogy a „brutális borulás” ellenére senki nem sérült meg, mindenki jól van, Miskolcon este megtartják a bulit.

Vajda Péter, a zenekar dobosa az Indexnek elmondta, hogy a turnébuszban négyen – egy fotós, egy biztonsági őr, a merchandise-pultos és egy negyedik személy – ült a baleset idején, vagyis amikor defektet kaptak, megpördültek és a turnébusz a feje tetejére állt. Csodával határos módon mindegyikük épen szállt ki a roncsból. A zenekar egy másik busszal utazott. 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.