Erzsébetváros díszpolgára lett Presser Gábor

2019. március 14., 12:04

Szerző:

Szerdán átadták az Er­zsé­bet­vá­ros Dísz­pol­gára ki­tün­te­tést, amelyet ezúttal Pres­ser Gábor Kos­suth-díjas és Erkel Fe­renc-díjas ma­gyar elő­adó­mű­vész, ze­ne­szerző ér­de­mes mű­vész ve­he­tett át Vat­ta­mány Zsolt­tól, Er­zsé­bet­vá­ros fideszes pol­gár­mes­te­ré­től.

„Presser Gábor művész úr a magyar könnyűzene kiemelkedő és meghatározó alakja. Művein, dalain generációk nőttek fel. Ikonikus alakja példakép a felnövekvő generáció számára, a díszpolgári cím adományozásával példátlan életpályája előtt kívánunk tisztelegni” – indokolta a döntést Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere.

Presser Gábor Erzsébetvárosban született 1948-ban, a Dob utca 46/b.-ben a „Seress Rezső–házban”, ahol a két híres zenész élete keresztezte egymást.

A posztumusz díszpolgári címet Honthy Hanna Kossuth-díjas színművésznő, operettprimadonna kapta – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a VII. kerületi önkormányzat.

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.