Egykori Fidesz-alapító nyerte a Budapesten rendezett Slam Poetry Európa-bajnokságot, rögtön üzent is Orbánnak

2018. december 1. 15:58 - szerző: 168 Óra

A Közép-európai Egyetemen (CEU) tanító Molnár Péter egykori Fidesz-alapító nyerte a Budapesten rendezett Slam Poetry Európa-bajnokságot. A pénteki este a Trafóban rendezett döntős előadásában a bajnok slammer Orbán Viktornak is üzent – írja a zoom.hu. Méghozzá így:

„Viktor, rég láttalak,long time no see, te miniszterelnök vagy, én slam poetry bajnok. Mindketten a magyarokat képviseljük, a mi közösségünk kicsit demokratikusabb, mint a pártod.

(…) Régóta ismerlek. Emlékszel, amikor a Bibó Kollégiumban kérdeztelek: Mi lesz, ha sikerül demokráciát csinálnunk, de valaki megint túl sok hatalmat szerez? Kizárt! (…) Aki túl sok hatalmat akar, annak velem gyűlik meg a baja – mondtad. 

(...) Viktor, ismered azt az embert, akinek túl sok hatalma lett? Tudsz vele beszélni? Le tudod győzni? Ha te vagy a legerősebb, akkor le tudod győzni önmagadat is!"

A versenyen 21 ország versenyzői vettek részt, magyar bajnoka még sosem volt az évente megrendezett Európa-bajnokságnak. A verseny zsűrielnöke Bob Holman amerikai költő, egyetemi professzor volt, a zsűriben pedig ott ült a Women of the World Poetry Slam Championship idei győztese, a kenyai születésű amerikai, quuer Mwende „FreeQuency” Katwiwa is. Az Európa-bajnokság és a hozzá kapcsolódó rendezvények négy napon át zajlottak, amelyeken workshopot tartott többek között Marc Kelly Smith, a slam poetry atyja is.

A Slam Poetry Európa-bajnokság 3. helyezettje Sofie Frost lett Norvégiából, a 2. helyen Adriana Bertran végzett Spanyolországból. A közönségdíjat a belga Nathan Jonniaux aka REQ nyerte, a zsűri díját pedig szintén Adriana Bertran kapta.

Molnár Péter slamje az alábbi videón 1 óra 18 perctől látható: