Deep Purple koncert a Budapest Arénában december 9-én!

2019. március 28., 14:11

Szerző:

A Deep Purple a heavy metal és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, Eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra. A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metál szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metál zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metál bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

1975-ben a világ leghangosabb bandája címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján.

A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A világ egyik legkeményebben turnézó csapataként is számon tartják őket. 1968-tól napjainkig (leszámítva az 1976-1984 közötti kihagyásukat) gyakorlatilag folyamatosan turnéznak a világban.

Ez a csodálatos csapat a legújabb showjukkal december 9-én ismét látható lesz a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek már már a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.