Csaknem a duplájáért kelt el Dr. No pisztolya, mnt amennyire becsülték

2020. december 4., 17:18

Szerző:

Elkelt Tom Cruise sisakja és Bruce Willis kardja is.

Sean Connery a Dr. No című James Bond-filmben használta azt a pisztolyt, ami csütörtökön 256 ezer dollárért (75 millió forintért) kelt el egy Beverly Hills-i árverésen.

A Julien's aukciósház közleménye szerint a félautomata Walter PP pisztolyt a közelmúltban 90 évesen elhunyt Connery 1962-ben használta kellékként, amikor először alakította James Bondot, a 007-es brit titkos ügynököt.

A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit árult el az aukciósház, hogy a győztes licitáló amerikai, és gyermekkorában minden Bond-filmet megnézett.

A Julien's az árverés előtt 150-200 ezer dollárra (44-59 millió forintra) becsülte a pisztoly árát.

A hollywoodi árverésen Tom Cruise Top Gun című filmjében viselt sisakja 108 ezer dollárért (32 millió forintért) ment el, azért a kardért pedig, amit Bruce Willis használt a Ponyvaregényben, 35 200 dollárt (10 millió forintot) fizetett egy vásárló.

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.