Catherine Deneuve szerint boszorkányüldözés lett a #metoo kampányból, a férfiakat hagyni kell, hogy udvaroljanak

2018. január 10. 12:44 - szerző: 168 Óra

A legendás francia színésznő száz másik ismert nővel írt nyílt levelet, amelyben azt a puritanizmust kifogásolják, amelyet a Harvey Weinstein elleni vádak generáltak. „Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nők önállóságát segítenék elő, a szexuális szabadság ellenségeit segíti” – áll a levélben.

Deneuve szerint nem jó irányt vett a metoo kampány
Fotó: Youtube

A Le Monde-ban publikált levél kitér a #metoo kampány gerjesztette feljelentési hullámra és hangsúlyozza, hogy a nemi erőszak súlyos bűn, de az, hogy valakit megpróbálnak elcsábítani – még ha túlzottan kitartóan vagy ügyetlenül is – nem minősül soviniszta támadásnak.

A levélben a kampánnyal kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy fontos és szükséges, hogy egyes férfiak hatalommal való visszaéléséről beszéljünk, de a folyamatos feljelentgetések már túl messzire mentek. „Mi, mint nők nem ismerjük fel magunkat ebben a fajta feminizmusban, amely a hatalommal való visszaélés elleni küzdelmen túl kifejezett gyűlölettel fordul a férfiak és a szexualitás felé.”

Többször is megválasztották a világ legszebb nőjének
Fotó: Youtube

A levelet jegyzők között Catherine Deneuve neve a legkiemelkedőbb, de Christine Boisson színésznő, Catherine Millet író és magazin-főszerkesztő és egy konzervatív újságíró, Élisabeth Lévy is az aláírók között van.