Felállva játszott a Budapesti Fesztiválzenekar Szöulban a Hableány áldozatainak az emlékére

2019. június 26., 20:57

Szerző:

A világhírű karmester, Fischer Iván június 9-én jelentette be, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar elutazik Szöulba koncerttel hajtani fejet a Hableány katasztrófájában elhunyt dél-koreai áldozatok emléke előtt. A koncerten készült felvétel szerdán jelent meg a BFZ Facebook-oldalán.

Kezdés előtt Fischer Iván azt mondta:

– Szeretnénk, ha tudnák, hogy sok magyar, budapesti, a zenekar tagjai és személy szerint én is, osztozunk érzéseikben és fájdalmaikban.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.