Visszakapta a milliókat érő, Budapesten elveszített hegedűjét a művész

2019. szeptember 9., 13:41

Szerző:

Ro­man Mikola hegedűművész mesébe illő módon kapta vissza elveszett hangszerét. A 32 éves hegedűvirtuóz egy hete úgy érezte, összedőlt a világ körülötte, mivel elvesztette imádott munkaeszközét – írja a Bors. – Nem vagyok rá büszke, de sajnos egy hete szombaton az esti koncert után hazafelé a Stefánia-palota környékén elveszítettem a hegedűmet – mesélte a lapnak a művész.

E-mailben segítséget kért a Petőfi rádiótól, Iller Bálint műsorvezető az Eszembe jutottál című műsorában másnap be is olvasta a levelüket. Hamarosan pedig jelentkezett az, aki rátalált a több millió forint értékű hangszerre.

– Életem egyik legboldogabb pillanata volt, amikor Gábor üzent, hogy megvan a hegedűm. Kettőkor hívott József, akiről kiderült, hogy szintén rendelkezett hegedűs múlttal, így tudta, egy komoly zeneszerszámra bukkant. Boldog vagyok, hogy előkerült, mert ezt a hegedűt tizenkét éves koromban kaptam ajándékba és amellett, hogy nagyon egyedi darab, lelki értéke is van számomra – mondta.

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.