Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Visszakapta a milliókat érő, Budapesten elveszített hegedűjét a művész

2019. szeptember 9. 13:41 - szerző: 168 Óra

Ro­man Mikola hegedűművész mesébe illő módon kapta vissza elveszett hangszerét. A 32 éves hegedűvirtuóz egy hete úgy érezte, összedőlt a világ körülötte, mivel elvesztette imádott munkaeszközét – írja a Bors. – Nem vagyok rá büszke, de sajnos egy hete szombaton az esti koncert után hazafelé a Stefánia-palota környékén elveszítettem a hegedűmet – mesélte a lapnak a művész.

E-mailben segítséget kért a Petőfi rádiótól, Iller Bálint műsorvezető az Eszembe jutottál című műsorában másnap be is olvasta a levelüket. Hamarosan pedig jelentkezett az, aki rátalált a több millió forint értékű hangszerre.

– Életem egyik legboldogabb pillanata volt, amikor Gábor üzent, hogy megvan a hegedűm. Kettőkor hívott József, akiről kiderült, hogy szintén rendelkezett hegedűs múlttal, így tudta, egy komoly zeneszerszámra bukkant. Boldog vagyok, hogy előkerült, mert ezt a hegedűt tizenkét éves koromban kaptam ajándékba és amellett, hogy nagyon egyedi darab, lelki értéke is van számomra – mondta.