Jön Bryan Adams, jön a forgalomkorlátozás a Hősök tere környékén

2019. szeptember 28., 07:38

Szerző:

Ma estétől vasárnap hajnali 4.30-ig változik a közlekedés a Hősök tere környékén Bryan Adams koncertje miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A forgalomkorlátozásokra az Andrássy út Hősök teréhez közel eső részén és a Dózsa György úton, a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között kell számítani. Változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös troli útvonala.

Az M1-es metró ma este a megszokottnál sűrűbben közlekedik, de ha a koncertre látogatók száma indokolja, biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.