Megemelték a kevéske nyugdíját, most jókedvűen hűsöl imádott fái alatt Szilágyi István, azaz Lópici Gáspár

2019. július 4., 10:15

Szerző:

„Nagy az öröm most nálunk, nemrég ugyanis megemelték a kevéske nyugdíjamat. Arra persze ez a pénz sem elég, hogy elutazzunk belőle, de hová is akarnánk mi menni? Rengeteg a terebélyes fa a kertünkben, amik alatt a nyári melegben órákig tudunk hűsölni. Én jól bírom a hőséget, hiszen az Alföldön nőttem fel, a feleségem, Jolika már kevésbé tűri a meleget, ő a hegyekben, Ózdon töltötte a gyerekkorát. Jó otthon lenni, közel a pékség, a cukrászda és az orvos is” – mondta Szilágyi István, azaz Lópici Gáspár a Story Magazinnak.

Az idős színészre rájárt a rúd az utóbbi időben: télen feleségének és neki tüzelőre is alig futotta, ráadásul egyszer egy egész hónapra elegendő pénzüket tüzelték el véletlenül, mikor a kandallóba került egy kockás füzetet, a benne lévő 70 ezer forinttal. 

De fordult a kocka:

„A látszat ellenére ki merem mondani, hogy most igazán jól vagyunk” – jelentette ki mosolyogva az Utca Hírmondója.

(A Blikk nyomán)

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.