Csak Vidnyánszky Attila Trianon-darabjában vállal új szerepet ebben az évadban Bodrogi Gyula

2020. január 7., 12:30

Szerző:

A nemzet színésze idén visszavett egy kicsit a tem­póból, és úgy dön­tött, csupán egyetlen új előadást vállal az évad második felére. „A Tizenhárom almafa lesz az új bemutatóm idén Vidnyánszky Attila rendezésében, ami Trianon 100 éves évfordulója apropóján készül. Nem szoktam válogatni, mindig várom, hogy a színházam milyen nagyszerű feladatokkal talál meg. Valóban csak egy új előadás, de a futó darabjaim természetesen mennek, és nagy örömmel csinálom őket: a hét nemzetis előadásom mellett megy a János vitéz a Budapesti Operettszínházban, és a József Attila Színházban a Mici néni két élete Esztergályos Cilikével és Galambos Erzsivel. Elegek nekem most ezek a feladatok, elégedettebb nem is lehetnék és amíg szerencsére megvan az egészség, addig remélem, gondolnak rám és ugyanolyan szeretettel fogad a közönség, mint eddig” – mesélte a Borsnak Bodrogi Gyula, aki szabad­idejét továbbra is szívesen tölti a vadászattal, a családjával, és unokáival.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.