Benkő Lászlónak elege van a drograzziákból, legszívesebben elhagyná Magyarországot a családjával együtt

2019. május 23., 09:56

Szerző:

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik hozzá és fiához, Balázshoz. A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, de az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozásnak komoly bevételkiesései vannak – írja a Blikk. – Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, úgy tűnik, sosem térül meg – kesergett a bulvárlapnak az Omega billentyűse. 

A rendőrök 2019. április 13-án, 14-én és 19-én bejelentés alapján jelentek meg a szórakozóhelyen, több szülő ugyanis arról értesítette a hatóságot, hogy gyereke rosszul lett a bulik után. Ezután 47 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt.

Benkő László
Fotó: Youtube

Benkő Lászlót és társait elkeserítette, hogy amíg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak itthon, így tulajdonosként sem léphettek fel, a zenész európai turnéját készítették elő Angliában. – Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a magyar zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk – magyarázta szomorúan Benkő László. – Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba – árulta el.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.