Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Benkő Lászlónak elege van a drograzziákból, legszívesebben elhagyná Magyarországot a családjával együtt

2019. május 23. 09:56 - szerző: 168 Óra

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik hozzá és fiához, Balázshoz. A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, de az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozásnak komoly bevételkiesései vannak – írja a Blikk. – Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, úgy tűnik, sosem térül meg – kesergett a bulvárlapnak az Omega billentyűse. 

A rendőrök 2019. április 13-án, 14-én és 19-én bejelentés alapján jelentek meg a szórakozóhelyen, több szülő ugyanis arról értesítette a hatóságot, hogy gyereke rosszul lett a bulik után. Ezután 47 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt.

Benkő László
Fotó: Youtube

Benkő Lászlót és társait elkeserítette, hogy amíg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak itthon, így tulajdonosként sem léphettek fel, a zenész európai turnéját készítették elő Angliában. – Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a magyar zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk – magyarázta szomorúan Benkő László. – Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba – árulta el.