Drága Hazám - Augusztus 20. címmel készített dalt az ünnepre Nagy Szilárd és Ragány Misa

2020. augusztus 20., 18:15

Szerző:

A nemzeti ünnep alkalmából készített dalt Drága Hazám - Augusztus 20. címmel Nagy Szilárd és Ragány Misa.

 Az alkotók csütörtöki közleményükben arról írtak, hogy szerzeményükkel az elmaradt ünnepi nagyrendezvényeket szeretnék valamelyest kompenzálni.

 „Véleményem szerint az államalapításra emlékezés a legfontosabb nemzeti ünnepünk, hiszen csak pozitív vetületei vannak, nem sejlik fel augusztus 20-án fájdalmas szétszakítás, kivégzés vagy forradalom. Ebből az alkalomból szerettünk volna méltó emléket állítani a magyar sikereknek" - idézi a közlemény Ragány Misát.

A legnagyobb videomegosztón elérhető dal zeneszerzője Szűcs Norbert, szövegírója Hujber Szabolcs, valamint Nagy Szilárd és Ragány Misa is feltűnik mind zeneszerzőként, mind szövegíróként. A Vámos Zoltán által készített videoklipben a több mint 1000 éves magyar történelem mozzanatai, gyönyörű tájak és sportsikerek jelennek meg négy percbe sűrítve - idézi a közleményt az MTI.

Íme az alkotás:

16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.