Fát ültetett Armin van Buuren Zamárdiban

2019. július 7., 13:51

Szerző:

„A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound számára alapvető célkitűzés. A környezettudatos programok részeként az idén a fesztivál faültetéssel is szeretne tenni Zamárdiért, amelyben mások mellett Armin van Buuren is részt vett”

– írta vasárnap délután lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Balaton Sound. Hagyományteremtő szándékról van szó, amellyel a fesztivál szervezői szeretnék megköszönni mindazt, amit Zamárdi a nekik és a szórakozóknak adott. A város ezután minden évben tíz fát kap a fesztiváltól, amelyet az éppen akkor fellépő magyar és külföldi sztár ültet majd el a főszervezőkkel és hat olyan fesztiválozóval, aki részt vett a Balaton Sound Facebooik-oldalán.

Fotó: Major Kata

Most Armin van Buuren, a holland sztár-DJ ragadott ásót, hogy Metzker Vikivel, Lotfi Begivel és a alapító-főszervezőkkel, Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel ültessen fát a Beach kempingj bejáratánál, Keszeg utca vége felé.

Fotó: Major Kata

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.