Meghalt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy gitárosa

2019. július 8., 06:32

Szerző:

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy gitárosa – tudatta a Facebook-oldalán a zenekar.

Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász” – hangzik az erről szóló közlemény, amely hozzáfűzi, hogy további információkat nem közölnek, és ennek a tiszteletben tartására kérik a sajtót is.

Arra már a Blikk emlékeztet, hogy Ambrus Zoltán 2005-ben súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó autóbalesetet szenvedett. Felépülése tíz évig tartott, 2015-ben, a zenekar 25. évfordulója alkalmából tartott jubileumii koncerten állt újra színpadra.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.