A kövérek felpofozására buzdított a Putyin-rajongó homofób balettcsillag, bukta a szerepét a párizsi operában

2019. január 14., 17:42

Szerző:

Visszavonta a párizsi opera Szergej Polunyin ukrán származású orosz balettművész meghívását, miután a sztártáncos Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő és a kövéreket sértő kijelentéseket tett – írja a Magyar Narancs.

A 29 éves táncos A Hattyúk tavában lépett volna fel februárban. A párizsi opera azonban hétfőn közölte, hogy a Polunyin által hirdetett nézetek nem egyeztethetők össze az operaház által vallott értékekkel.

Szergej Polunyin
Fotó: Instagram/Rita Wood

A balett fenegyerekének számító táncművész, akit pályája elején sokan Rudolf Nurejevhez hasonlítottak, a múlt héten

a kövérek felpofozására buzdított a közösségi médiában, mert, mint mondta, nem bírja elviselni a lustaságukat. 

A táncos Instagram-oldalán karácsony előtt olyan fotókat tett közzé magáról, amelyeken látható, hogy az orosz elnök arcképét tetováltatta a mellkasára később  egyes férfi táncosok „férfiatlanságán" gúnyolódott.

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.