Egy kiskutya zöld bundával született Szardinia szigetén

2020. október 22. 14:02 - szerző: 168 Óra / MTI - forrás: MTI

A zúzódások pigmentje festette be a Pisztácia nevű kiskutyát. És egy idő után el fog tűnni.

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén, írja az MTI.

 

Íme:

 

 

A rögvest Pisztáciára keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia.

    Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek. A szakemberek szerint az "elszíneződés" akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében.

    Pisztácia különleges színe azonban nem tart majd örökké. Az élénk zöld árnyalat, amellyel világra jött, napról napra fakul és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik.

    A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkafelvigyázás csínját-bínját.

    Mallocci szerint a koronavírus-járvány idején a zöld szín a remény és a szerencse szimbóluma, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára - fogalmazott. (MTI)