Majdnem összeütközött két repülőgép Madridban, miután a WizzAir gépe rossz információkat kapott

2019. december 30., 22:21

Szerző:

Majdnem összeütközött a WizzAir és az Air Európa repülőgépe Madrid közelében tavaly novemberben, áll a polgári légibaleseteket vizsgáló spanyol hatóság, a CIAIAC most közzétett jelentésében - írja a hvg.hu.

A WizzAir gép a romániai Craiovából, az Air Európa járata Velencéből szállt fel. Előbbi az engedélyezett magasság alá ereszkedett, a legkritikusobb pillanatban mindössze 370 méterre voltak egymás fölött, oldalirányban pedig csak 65 méter volt a két gép között.

A jelentés szerint a WizzAir személyzete rossz információat kapott a légiforgalom-irányítótól, ezért kezdtek a manőverbe. Mivel a magyar gépet még időben visszaparancsolták, elkerülték az ütközést. A két gép folytatta útját, és rendben leszállt Madridban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.