A Wisconsin-i erőszak helyszínére utazik Donald Trump

2020. augusztus 30., 13:02

Szerző:

Kedden Wisconsinba utazik Donald Trump, oda, ahol múlt vasárnap a zavargások során hétszer hátba lőtt egy fiatal fekete férfit egy rendőr. Az amerikai elnök a hatóság embereivel találkozik és felméri, a zavargások mekkora kárt okoztak a városban. A meglőtt Blake kómába esett és nem biztos, hogy valaha járni fog. 

Az elnököt a BBC szerint kérdezték arról is, találkozik-e majd Blake családjával is, de az elnök szóvivője szerint a program még kialakítás alatt van. Korábban sem ítélte el a rendőri akciót az elnök, amikor kérdezték erről, azt mondta, nagyon szoros figyelemmel követi az eseményeket, és nem rül a fejleményeknek.

Wisconsint egyébként Donald Trump megnyerte 2016-ban, de mindössze 20 ezer szavazattal, jegyzi meg a BBC. 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.