Putyin milliárdos adományokat vár az oligarcháitól a vírusválság kezelésére, és ott ezt meg is értették

2020. április 21., 10:18

Szerző:

Vlagyimir Putyin államfő elvárja az ország dúsgazdag embereitől, hogy adományokkal segítsék a koronavírus-válság kezelését.

Vlagyimir Potanyin – akinek a Forbes szerint 19,7 milliárd dolláros a vagyona  – április közepén 10,5 milliárd rubelt utalt át a vírus elleni küzdelemre. Ezért a pénzért egyebek mellett meg tudták duplázni az ágyak számát egy vidéki kórház fertőző osztályán, és vettek 100 lélegeztető gépet is.

A második leggazdagabb orosz, Vlagyimir Liszin egymilliárd rubelt utat át a járvány elleni harcra, ebből maszkokat, védőfelszerelést és orvosi eszközöket vettek a kórházaknak az altáji területen. Alekszej Mordasov, a negyedik  leggazdagabb ember saját konszernje dolgozóinak vásárolt, illetve 10 ezer rubelt adott az alkalmazottaknak, amit nem kell visszafizetni. Ez összesen 500 millió rubeljébe került – írja a lengyel Rzeczpospolita nyomán a napi.hu.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.