Videón: rengeteg alkoholt találtak a tálibok a cseh nagykövetségen

Láthatóan azt se tudják, mit kezdjenek a rengeteg alkoholos üveggel. 

2021. szeptember 18., 12:42

Szerző:

A tálibok azt állítják, hogy Salahuddin Rabbani volt afgán külügyminiszter raktárában találták a termédek mennyiségű alkoholt, viszont a Reuters megkeresésére a volt külügyminiszter elmondta, hogy a videót a kabuli cseh nagykövetség egyik raktárában forgatták, miután személyzetét evakuálták.

A nagykövetség több mint egy hónapja elhagyatott, azóta, amióta a tálibok Afganisztán hatalomátvétele során elüldözték a diplomatákat. Rabbani, aki jelenleg az ország egyik legrégebbi iszlamista párt vezetője, tagadta a híreket, „propaganda-bűncselekménynek” és „megbocsáthatatlan bűnnek” nevezte őket.

(Kiemelt kép: iszlamista szélsőséges tálibok a kabuli elnöki palotában 2021. augusztus 15-én, miután elfoglalták az épületet. Korábban Asraf Gáni afgán elnök elhagyta az országot. Fotó: MTI / AP / Zabi Karimi)

 

 



Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.